Van Klacht naar Kracht

Behandeling & tarieven

Door middel van een vraaggesprek, het voelen van de pols en bekijken van de tong wordt de klacht in kaart gebracht en de diagnose gesteld. De mogelijkheid van behandeling en behandelplan wordt besproken.

Acupunctuur behandeling
Een acupunctuurbehandeling bestaat uit het zetten van enkele dunne naalden die er ongeveer 20 minuten in blijven zitten, bij kinderen korter. De naalden worden volgens specifieke combinaties in de acupunctuurpunten op de meridianen (energiebanen) gezet zodat het lichaam de balans kan hervinden. Het aanprikken doet nauwelijks pijn, er kan een reactie ervaren worden als een tinteling of een drukkend gevoel rondom de plaats waar de naald zich bevindt, na de behandeling trekt dat weer weg.

Behandeling met Chinese kruiden
De kruidenformules worden meestal in granulaatvorm of in hydrofiel concentraat toegepast en 2-3 maal per dag volgens voorschrift ingenomen.

Een granulaat is een kruidenaftreksel van een bepaald kruid dat na de juiste bereiding wordt gevriesdroogd en op poeder gezet. Een hydrofiel concentraat wordt verkregen door de kruiden te laten trekken in een mengsel van alcohol en water waaraan later glycerine wordt toegevoegd, de alcohol wordt afgedampt zodat in het eindproduct geen sprake meer is van alcohol.

De kruiden worden betrokken van de Natuurapotheek in Pijnacker.

Openingstijden

De praktijk voor acupunctuur is geopend op Maandag en Dinsdag van 8:15 tot 18:30.

De wekelijkse Yuan Qigong lessen vinden plaats op donderdagavond en vrijdagavond van 19:30 tot 20:30.

Tarieven

  • Het eerste consult duurt 60-75 min. en kost € 80,-.
  • Een vervolgconsult acupunctuur duurt 45 min. en kost € 55,-.
  • Een apart kruidenconsult duurt 30 min. en kost € 45,-.
  • Een cyclus van 10 lessen (60 min.) Yuan Qigong kost € 90,-. 

Indien u bij verhindering de afspraak tenminste 24 uur van te voren afzegt, wordt de gereserveerde tijd niet in rekening gebracht.

Betaalmogelijkheden
De rekening kunt u bij voorkeur voldoen middels pinnen.

Vergoedingen
Na betaling kunt u de rekening indienen bij uw ziektekostenverzekeraar. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de verzekeraar en het afgesloten aanvullende pakket. Acupunctuur wordt (groten)deels vergoed, de meeste verzekeraars hebben een maximum gesteld aan het aantal behandelingen of totale bedrag per kalenderjaar. Chinese kruiden worden slechts door een enkele verzekeraar vergoed.

Op de website van de NVA (acupunctuur.nl) kunt u direct zien onder de knop ‘Cliënt – verzekeraars’ hoeveel van de kosten worden vergoed. U kunt natuurlijk ook vooraf informatie hierover inwinnen bij uw ziektekostenverzekeraar.

Aangesloten bij Koepel Alternatieve Behandelwijzen https://kab-koepel.nl/